gemaakt op : 21 mei 2017

Spakenburg naar finale nacompetitie

Spakenburg heeft in de tweeluik tegen USV Hercules aan het langste eind getrokken. De eerste wedstrijd afgelopen woensdag ging nog verloren met 2-1, maar afgelopen zaterdag revancheerden de Blauwen zich en wonnen met 4-2.

Een goed gevulde Westmaat en heerlijk voorjaarsweer. Het enige wat dan nog ontbreekt om het voetbalweekend te doen slagen is een overwinning. Spakenburg moest een 2-1 achterstand goedmaken dus was aanvallend ingesteld. Opvallend was de invulling van de spitspositie. Kelvin Maynard werd woensdag al ingebracht als stormram en mocht zaterdag vanaf de aftrap al plaatsnemen voorin. Een sterk aanspeelpunt voor het team waar spelers als Amerzgiou en Pilon met respectievelijk hun creativiteit en snelheid goed gebruikt van konden maken.

Na 17 minuten was daar de gewenste vroege voorsprong voor Spakenburg. Uit een corner kopte Lanting bij de eerste paal binnen. 1-0! Helaas ging het 10 minuten later mis in de verdediging bij Spakenburg. Plet ontsnapte aan Dua en laatstgenoemde maakte een domme overtreding in het zestienmeter gebied. De scheidsrechter wees direct naar de penaltystip. Reynaers legde aan en schoot de bal onhoudbaar binnen in de rechter kruising. 1-1.

Na ruim een half uur spelen kreeg Spakenburg een gigantisch cadeau van Hercules. De keeper plukte de bal uit de lucht na een corner, maar liet de bal los die vervolgens achter de doellijn viel. Een grandioze blunder en dus een 2-1 voorsprong. Met deze tussenstand zou het op verlenging aankomen. Maar zover waren we nog lang niet. De 2-1 was ook de ruststand.

In de rust mocht de matig spelende Ties binnenblijven en Youri Koelewijn viel voor hem in. Een goede wissel, want zogezegd speelde Ties een matige wedstrijd en leed daarbij veel balverlies. Koelewijn pakte dit beter op en kon ook aanvallend wat toevoegen. De eerste 20 minuten na rust was Spakenburg heer en meester. De thuisploeg drong aan het zette Hercules vroeg onder druk. Er ontstonden ook mooie kansen. Eerst een poeier op de lat van Blijham en na een uur spelen was het Koelewijn die net voorlangs schoot. Na 64 minuten kwam de bevrijding. Amerzgiou zette Pilon met een fantastische steekpass voor het doel. Die wist het klusje te klaren en verschalkte de keeper met een mooie degelijke intikker in de rechterhoek. 3-1!

Hercules wist het nog spannend te maken om een kwartier voor tijd met een prachtig afstandsschot de 3-2 op het scorebord te zetten. Ook dat zou weer verlenging betekenen. De spanning was om te snijden op De Westmaat. Doordat Spakenburg al redelijk snel drie keer gewisseld had (Belterman voor Hendriks en Holder voor Maynard), kwamen de Blauwen fysiek wat in de problemen. Amerzgiou kon eigenlijk niet meer verder en je zag bij het hele team dat de vermoeidheid toesloeg. Gelukkig was dat bij Hercules niet anders. Maar het was wachten op fouten die cruciaal konden zijn. Gelukkig kwam het niet zover. In de 87e minuut was het Dua die vanaf 30 meter gigantisch uithaalde en de Blauwen naar de finale schoot. 4-2 en De Westmaat ontplofte.

Hercules werd niet meer gevaarlijk en daardoor bleef het 4-2 voor Spakenburg. Daarmee zijn de Blauwen geplaatst voor de finale tegen Rijnsburgse Boys. Ook dit wordt beslist in een tweeluik. Aanstaande dinsdag om 19.30 uur wordt de eerste wedstrijd gespeeld in Rijnsburg. Zaterdag 27 is de return en wordt er om 15.00 uur afgetrapt op de Westmaat.