gemaakt op : 26 maart 2017

Spakenburg verder in de problemen

Voorafgaand aan de wedstrijd AFC - Spakenburg was er voldoende te zeggen over deze wedstrijd. AFC heeft in het lopende seizoen op de tweede plaats gestaan achter het ongenaakbare jong AZ, maar de klad is er de afgelopen weken danig ingekomen. Sterker nog, alle wedstrijden in 2017 werden tot dusverre verloren. Dan Spakenburg: sinds het aanstellen van Arnold Klein en Tijs Schipper werden 5 punten gesprokkeld, wat toch een stuk minder was dan verwacht na het wegsturen van Hans van der Haar. Dat besef en de penibele stand op ranglijst deed het bestuur van Spakenburg besluiten om Joop Gall voor de rest van het seizoen aan te stellen als hoofdtrainer. Afgelopen donderdag gearriveerd op de Westmaat en vandaag al op de bank bij AFC. Ook de nieuwe trainer zal hebben gezien dat het nog een flinke klus gaat worden om De Blauwen te behouden voor de tweede divisie. AFC, zoals gezegd toch ook niet in blakende vorm, won geheel verdiend met 2-1.

IMG_9773.JPG

Vanaf het begin van de wedstrijd was het AFC dat de controle had en ook de kansen kreeg op de voorsprong. In de 13e minuut ontsnapt​e Spakenburg al aan een achterstand. Na een verloren duel van Ralph Dua werd de bal ingeschoten en leek er een voorsprong voor de thuisclub te komen, maar dan werd er buiten André Krul gerekend. Met een prachtige reflex wist hij de 1-0 te voorkomen.


Spakenburg kreeg nog wel een kansje via Philip Ties, maar zijn schot ging ruim naast. In de 20 minuut gebeurde wat zich al even aan het aftekenen was, de voorsprong voor AFC. De thuisclub leek feller, en had meer de wil om een goal te maken en dit werd uiteindelijk beloond. De aanval werd opgezet door Grootfaam en binnengelopen door Koopman.

Spakenburg moest zich even herstellen van deze tik maar kreeg enkele minuten later de grootste kans van de tweede helft. De ongelukkig spelende Robby Holder kwam er nu wel een keer goed langs en wist de bal klaar te leggen voor de inkomende Philip Ties. Helaas plaatste de aanvoerder de bal net naast de paal en ging ook deze kans verloren. Dit was ook gelijk de laatste grote kans van de Blauwen want de rest van de eerste helft was het AFC dat zich in een speeltuin waande. Gelukkig voor alle Blauwen en vooral met dank aan de reddingen van André Krul, wist de thuisclub zich geen raad met al die kansen en kon Spakenburg met slechts een 1-0 achterstand gaan rusten.


In de rust was er nog wel hoop in de Blauwe harten, want wel vaker dit seizoen werd er na een matige eerste helft een prima tweede op de mat gelegd. Het bleek echter ijdele hoop, want wat Spakenburg de tweede helft liet zien was qua creëren van kansen echt abominabel. Er werd meer strijd geleverd dan in de eerste helft, maar werkelijk geen enkele normale aanval werd op de mat gelegd en er was dan ook totaal geen zicht op een goed resultaat. Voor de optimisten die toch nog een sprankje hoop bleken te hebben, werd deze in de 69e minuut hard de grond ingeboord. Een corner, genomen door ex-spakenburgspeler Marien Willemsen, werd prachtig met die knie binnen gewerkt, helaas wel door een speler met een Blauw shirt. De bal vloog hard voorlangs en Tim Sanders kreeg de bal op de knie en AFC de 2-0 voorsprong. Spakenburg probeerde nog wel aan te zetten, maar zoals de hele wedstrijd lukte er niet veel. Pas in de blessuretijd toonde Philip Ties even zijn klasse en wist hij vanuit de draai de 2-1 aan te tekenen. Mooi voor hem, maar uiteindelijk alleen voor de statistieken.

IMG_9748.JPG

Voor de nieuwe trainer is het nu de taak om de komende weken toch de nodige punten te gaan pakken. Gezien het programma nog een beste opgave, te beginnen a.s. zaterdag in een uitwedstrijd tegen GVVV.

 

De samenvatting:

https://youtu.be/JtTJVaO0vdU