gemaakt op : 17 september 2017

Spakenburg wint in Friesland

Na twee thuiswedstrijden was het voor Spakenburg deze zaterdagmiddag tijd om weer eens af te reizen voor een uitwedstrijd. Het weer liet zich het beste benoemen als druilerig en de reistijd naar Harkema, gemeente Achtkarspelen , is aan de lange kant, maar wat is uiteindelijk mooier dan op zaterdagmiddag naar het voetbal toe. De tegenstander van vandaag, Harkemase Boys heeft ook nog eens een echte grasmat, dus de liefhebbers kwamen wat dat betreft aan hun trekken.

De wedstrijd begon met twee schietkansen, mooi gelijk verdeeld over de beide teams, maar beide kansen misten nog de juiste richting. Spakenburg probeerde aan te vallen, kreeg ook diverse corners, maar dat leverde nog geen voorsprong op. Ook Harkema probeerde de score te openen, maar keeper ter Wielen was attent op een goede kopbal. Tom van der Neut probeerde het ook met een goede kopbal, maar ook de keeper van Harkema stond zijn mannetje. Uit de daaropvolgende corner kwam dan de voorsprong voor Spakenburg in de 18e minuut. Een mooi genomen hoekschop van Kees Tol werd door Bert Steltenpool onhoudbaar binnengekopt en dus was daar de voorsprong voor de Blauwen op sportpark De Bosk.

In de daaropvolgende periode bleven de beide ploegen redelijk in balans, waarbij wel moet worden gezegd dat keeper Leon ter Wielen een paar keer handelend op moest treden en dit met verve deed. Zeker na ongeveer een half uur leek de gelijkmaker te komen, maar met een wereldredding hield de Spakenburgse doelman zijn doel schoon. Allereerst was daar een schot van Hooiveld dat niet klemvast werd gepakt waarna Johnny de Vries van nog geen twee meter kon binnenschieten, ware het niet dat ter Wielen zich voor de bal wist te werpen en zo de voorsprong in tact hield.

Spakenburg kreeg daarna in de omschakeling al snel een kansje via Kees Tol. Waar deze in eerste instantie nog miste was het enkele minuten later wel raak en wist hij de 2-0 te maken. Na een prachtige assist van Olivier Pilon maakte de Volendammer zijn eerste officiële doelpunt van het seizoen. Hierna was het tot de rust Spakenburg dat de betere van de twee ploegen was, alleen kansen voor Pilon en Steltenpool gingen niet in het net en dus zochten de ploegen de kleedkamer op met een 0-2 tussenstand. Al met al een heerlijk schouwspel wat de 22 acteurs in de eerste helft het publiek wisten voor te schotelen.

De beide teams wisselden in de rust niet en dus stonden dezelfde namen op het veld bij het begin van de tweede helft. De eerste twintig minuten gebeurde er niet veel in het tweede bedrijf. Twee gele kaarten voor Jasper Waalkens van Spakenburg en Simon IJzerman van Harkema, een dubbele wissel aan de kant van de thuisclub en dan hebben we de hoogtepunten wel gehad.

In het vervolg kwamen er wat kleine kansjes voor de thuisclub, maar meer dan dreigend werd het eigenlijk niet en ook Spakenburg stelde daar niet heel veel tegenover. Wel liepen de Blauwen nog tegen twee gele kaarten aan voor Vreekamp en van de Neut.  

Een kwartier voor tijd voerde trainer John de Wolf de eerste wissel door, doelpuntenmaker Kees Tol mocht naar de kant en voor hem in de plaats kwam Youri Koelewijn.

Harkema probeerde nog wel in de wedstrijd te komen, maar Spakenburg hoefde niet zo nodig en koesterde de 2-0 voorsprong. Ook met Richard van Schoten en Christian Supusepa in de plaats gekomen voor Steltenpool en Waalkens veranderde er niks aan de stand. Al met al een prima overwinning dus voor de Blauwen met een vermakelijke eerste helft en een tweede helft die net zo goed schriftelijk afgedaan had kunnen worden.

Door deze overwinning komt Spakenburg op acht punten uit de eerste vier wedstrijden en mag het a.s. zaterdag tegen Capelle wederom op jacht gaan naar de drie punten. De wedstrijd op De Westmaat begint om 15:00 uur en wij hopen u daar te mogen begroeten. Tot dan!