gemaakt op : 10 augustus 2017

Spakenburg wint met 2-1 van ASV De Dijk

Spakenburg speelde woensdagavond een thuiswedstrijd tegen ASV De Dijk. Tegen de club, die vorig jaar kampioen werd in de 3e divisie zondag en dit seizoen dus in de 2e divisie speelt, won Spakenburg met 2-1 en staat daardoor bovenaan in de strijd om de SalenteinCup. Dinsdagavond speelde de organiserende club Sparta Nijkerk namelijk met 1-1 gelijk tegen IJsselmeervogels.

Spakenburg begon sterk aan de wedstrijd en had gedurende de eerste helft een overwicht en dat leidde in de 34e minuut tot een verdiende treffer. Na een uitstekende diepe bal werd de bal door spits Richard van Schooten perfect breed gelegd op de meegelopen Kees Tol, die de bal onberispelijk binnenschoot, 1-0. Het was voor Tol alweer de vierde treffer in vier wedstrijden en hij oogt in de eerste weken zeer scherp. Spakenburg speelde de eerste helft geconcentreerd en het had weinig te duchten van de mannen van trainer Jochem Twisker en De Dijk mocht blij zijn dat het na 45 minuten slechts 1-0 stond.

De tweede helft begon voor Spakenburg uitstekend en binnen een minuut was het Sten Vreekamp die, na een uitstekende actie, de 2-0 op het scorebord. Daarna werd het spel bij Spakenburg iets onrustiger en kwam De Dijk iets beter in de wedstrijd, zonder echt gevaarlijk te worden. Spakenburg kreeg nog een aantal prima mogelijkheden, maar het was De Dijk dat in de 84e minuut de 2-1 maakte, maar verder lieten de Blauwen het niet komen en een verdiende overwinning was een feit.

Zaterdag speelt Spakenburg tegen Sparta Nijkerk op sportpark De Ebbenhorst in Nijkerk. De wedstrijd begint om 15.00 uur en de toegang is gratis.