gemaakt op : 31 oktober 2019

Spakenburg zet ASWH gemakkelijk aan de kant en bekert door

In de eerste ronde van de KNVB Beker heeft Spakenburg zijn wedstrijd eenvoudig gewonnen tegen opponent ASWH. Een 2-0 zege was het eindresultaat en daarmee gaan de Blauwen in de koker voor de tweede ronde van de beker, zaterdag zal via loting bekend worden wie de volgende tegenstander zal worden.

John de Wolf, die bij Spakenburg zijn laatste wedstrijd als hoofdtrainer beleefde, stuurde de volgende 11 spelers de wei in: Deckers, Will, Werkman, Beijer, Vd Neut, Ghaddari, Pires Tavares, Castien, Sterling, Versteeg en Bitter. 

De opdracht was vanaf het eerste fluitsignaal duidelijk, via aanvallend voetbal moest ASWH aan banden worden gelegd. In de 4e minuut was het eerste gevaar echter van ASWH, via de omschakeling kreeg Loukili de bal, maar deze raakte het leer niet lekker waardoor de bal naast de goal belandde. Deze kans was overigens een incident, want voor de rest van de eerste helft waren de Blauwen duidelijk de ploeg die het spel maakten. Spakenburg liet goed veldspel zien, alleen in en rond de 16 bleef het spel steken. Tot echte kansen kwam het amper en tot goals kwam het daarmee logischerwijs ook niet. De grootste mogelijkheid die eigenlijk tot de openingstreffer had moeten leiden was een voorzet van Castien op Versteeg. De nummer 9 van Spakenburg kwam alleen net een teen tekort, waarmee de bal niet tussen de palen kwam, maar er hard aan voorbij suisde. Vlak voor rust probeerde Castien zelf nog de bal tussen de palen te krijgen door vanuit een corner de bal in de goal te werken via een lob, maar deze belandde naast en over de goal. 
 
In de tweede helft stonden dezelfde 11 Blauwe spelers op het veld. Spakenburg ging ook verder waar het gebleven was en was naarstig op zoek naar daar waar het omdraait in het voetbal; goals! De bevrijdende treffer kwam er na exact een uur spelen. Koos Werkman kon vanuit een corner van Versteeg de bal hard en raak tegen de touwen koppen. Na de 1-0 bleef Spakenburg druk zetten en waren er direct enkele kansen op de 2-0, maar de aanvallers waren deze avond niet gelukkig in hun afronding. Werkman zal gedacht hebben, 'als de spitsen het niet doen, dan doe ik het wel', want niet veel later tekende hij ook de 2-0 aan! Ditmaal was het in de 66e minuut en het was een kopie in spiegelbeeld, want de corner kwam deze keer van de andere kant. Daarmee leek Spakenburg de winst in de zak te hebben. De 2-0 gaf de spelers de vrijheid om rustig naar de 3-0 op zoek te gaan. De grootste kans daarop kwam in de 69e minuut. Versteeg kreeg een lange bal toegespeeld terwijl hij vogelvrij stond in de 16, een rake kopbal had een logisch vervolg geweest, maar de spits had duidelijk het vizier niet op scherp deze avond en kopte de bal ruim over. 
 
In de 71e minuut mocht Vince Gino Dekker zijn debuut maken, hij kwam erin voor Castien. Ook werden Will en Tavares nog gewisseld, hun plaatsen werden ingenomen door Beekhuis en Koelewijn. Spakenburg bleef zoeken naar de 3-0, maar een goal kwam er niet meer. Mede doordat de scheids meermaals hands van ASWH over het hoofd zag. 
 
Een 2-0 zege voor Spakenburg dus en daarmee een ronde verder in de beker. Zoals gezegd was deze wedstrijd het slotstuk van trainer John de Wolf. De trainer die Spakenburg terugbracht naar de Tweede Divisie gaat na 2,5 jaar dienstverband als assistent-trainer aan de slag bij zijn grote liefde Feyenoord. Via deze weg nogmaals veel succes aan zijn adres en wie weet tot ziens bij een bekerclash tussen Spakenburg en Feyenoord.
 
Aanstaande zaterdag wacht Spakenburg weer een wedstrijd in de reguliere competitie. Tegenstander is dan Scheveningen. De wedstrijd op sportpark Houtrust begint om 14:30 uur, tot dan!